duminică, 8 februarie 2009

FCB and REM



Cele şase iniţiale de mai sus sunt întruchiparea celei mai bune echipe din lume în acest moment la fotbal: FC Barcelona. Echipa formată în 1899 la iniţiativa unui grup de prieteni dintr-un liceu catalan. Fotbalul practicat de Messi si compania este unul unic prin stil şi tehnicitate. Nicio altă echipă nu reuşeşte şi nici măcar nu îşi propune să facă ceea ce realizează acest dream-team în fiecare meci. Pentru mine este cea mai mare delectare să privesc un meci în care o întreagă echipă gândeşte ca un tot unitar, şi acţioneză ca atare. Principiul de bază este acela că nimic nu este întâmplător în jocul Barcelonei, nicio minge nu este aruncată la "bătaie", ci fiecare acţiune este filtrată prin raţiune. Numărul 8 din echipă, Andres INIESTA, este numit de fani, "El Celebro", celălalt mijlocaş central, Xavi a fost ales cel mai bun jucător al Europeanului din 2008, iar Messi este văzut de toată lumea drept cel mai bun jucător din lume. Eto o are 21 de goluri în 21 de meciuri în campionat, şi lista superlativelor ar putea continua. 
FCBarcelona a început să îmi placă în 2005, când aici s-a transferat Deco, proaspăt câştigător al Champions League cu FC Porto, antrenată pe atunci de celebrul Jose Mourinho. Am început să urmăresc meciurile lor tot mai des, fascinat de celebrul lor joc de pase, de spectaculozitatea şi golurile fenomenale marcate de această echipă. Deşi Deco rămâne jucătorul meu preferat şi acum, Ronaldinho nu are cum să nu aibă un loc central în această istorie. Timp de aproape 3 ani, 2005-2006 si începutul lui 2007, a fost indiscutabil cel mai bun jucător din lume. Genialitatea sa, fotbalul cu zâmbetul pe buze şi vitalitatea de care dădea dovadă sunt inegalabile. Din această perspectivă poate deja intra în grupul celor mai buni fotbalişti din istorie alături de Pele şi Maradona. Cu el Barca a castigat iar Chapions League, după 12 ani, şi a luat fără drept de apel 2 titluri consecutive. Din motive obscure jocul lui a slăbit, şi acum este în cimitirul elefanţilor la AC Milan. Rămân memorabile golurile cu Chelsea pe Standford Bridge sau cele cu AC MILAN, Vilalreal, sau ovatiile primite pe Santiago Bernabeu. 
Acum însă, revenind la prezent, un nou număr 10 s-a ridicat, LIONEL MESSI, practic un al doilea Maradona, după 20 de ani. A marcat la fel de magic ca Maradona 2 goluri, unul cu dribling de la centrul terenului (meci de cupă cu Betis) şi unul cu mâna (cu Atletico Madrid cred) şi asta spune totul. Anul acesta are deja 25 de goluri în toate competiţiile!! Este genial şi are numai 21 de ani. Iar Eto o este anul acesta fenomenal având o medie de un gol pe meci în campionat, iar Henry joacă mult mai bine decât anul trecut. Nu pot să nu remarc modul în care Pep Guardiola a înviat echipa, care scăzuse mult la finalul lui 2007 şi începutul lui 2008. Acum este cea mai prolifică (de departe) din Europa şi având practic campionatul deja acontat, sper numai să câştige iar şi Champions League. 
Pentru că Barcelona este MES QUE UN CLUB. 
VISCA EL BARCA!!

Un comentariu:

  1. Felicitari ptr blog,si bun venit(asta ptr faptul ca esti nou),in rest,toate cele bune si mult succes in continuare. Barsa e tare...

    RăspundețiȘtergere