marți, 10 februarie 2009

Singura poveste cu Happy End



Ieri a apărut alături de Gazeta Sporturilor, cartea SuperSteaua, scrisă de Andrei Vochin. Am început să o citesc, şi am realizat destul de devreme în cadrul lecturii, de ce este Steaua cea mai iubită echipă din România şi de ce este povestea acestei mari echipe una deosebită, specială, unică. 
Pentru că este singura poveste cu Happy End din fotbalul românesc, nicio altă aventură internaţională nu s-a soldat cu câştigarea unui trofeu, la cel mai înalt nivel. De fiecare dată apărea sau apare câte un "DAR" acest cuvânt pe care mulţi dintre noi îl urâm pentru că aduce veşti proaste, lipseşte din cartea scrisă de Andrei Vochin, şi lipseşte şi din istoria marii echipe a Stelei din 1986, e singura competiţie care s-a terminat cu trofeul în braţele românilor, şi nu orice trofeu, dar chiar cel mai râvnit la nivel de club în Europa, şi aş zice şi în întreaga lume: Cupa Campionilor Europeni (aka Uefa Champions League). Restul poveştii şi cum a ajuns Duckhadam  să apere  4 penalty-uri la Sevilla, vă invit să le citiţi în cartea lui Vochin.
p.s. - Pentru ca sfârşitul poveştii să fie mai mult decât "happy" Steaua câştigă în 1987 şi Super Cupa Europei, meciul în care s-a născut cel mai mare fotbalist român, regele Gheorghe Hagi. 


Un comentariu: